Остров Закинтос, Гърция - мини почивка за 1-ви май 2015

Описание

Програма:
 
1 ДЕН: Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина. Спирка в главния град на Епир – Янина– един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсулмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Отпътуване за Месологио. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка.
2 ДЕН:Закуска. Ранно отпътуване за Килини / Пелопонес /. Преминава се през  моста РИО – АНТИРИО– най-големият мост в света окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. -  Килини – Закинтос град– столицата на о-ва. Пристигане в града, свободно време за ...

Цена: 480лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма:
 
1 ДЕН: Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина. Спирка в главния град на Епир – Янинаедин изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсулмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Отпътуване за Месологио. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Ранно отпътуване за Килини / Пелопонес /. Преминава се през  моста РИО – АНТИРИОнай-големият мост в света окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. -  Килини – Закинтос градстолицата на о-ва. Пристигане в града, свободно време за обяд и следва разглеждане на част от забележителностите му:  за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва /отвън /. Настаняване в хотел Majestic SPA 4* в селището Лаганас – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Засинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря.* По желание посещение на гръцка вечер с музика и програма. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* разглеждане на част от о-ва и  круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е  в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино.  Обратно в хотела. Вечеря.  Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят / при добър късмет / известните котенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободин следобяд. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН: : Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* целодневен круиз до о-в Кефалоня – най големия от Йонийските о-ви. Посещение на пещерата Мелисани и разходка с лодка в езерото, манастирът Св. Герасим – покровител на острова, столицата Аргостоли / време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус.  От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалоня / с. Песада / и връщането е късния следобяд.  Обратно на Закинтос / в хотела около 20:30 ч./.  Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН: Ранна закуска. В 6:00 ч. се ззема се обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Цена на човек, за пакет, в евро и лева
Цена
На човек в двойна стая
245.00 / 480.00 лв. /
3-ти възрастен в двойна стая
218.00 / 427.00 лв. /
1-во дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая
99.00 / 194.00 лв. /
2-ро дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая
175.00 / 343.00 лв. /
Единична стая
306.00 / 599.00 лв. /
 
Забележка:
За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 70.00 . Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи пътуващи самостоятелно не ползват застраховка.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♣ Транспорт с комфортен автобус;
♣ 1 нощувка със закуска по пътя в Месологио или околността в хотел 3*;
♣ 4 нощувки със закуски и вечери в хотел  Majestic SPA 4*
♫ Местно производство алкохолни напитки, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай – през целия ден;
♫ Посещение на град Янина;
♫ Туристическа обиколка на град Закинтос;
♫ Такса за моста РИО – АНТИРИО;
♫ Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;
♣ Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
♣ Пътни, входни и магистрални такси;
♣ Водач през цялото пътуване;
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 €  деца до 11.99 г.
Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос15 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
Гръцка вечер с програма - 22 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
♫ Еднодневна екскурзия до о-в Кефалоня с включени фериботни билети: 40 €- възрастен и 25 €  деца до 11.99 г. Цената не включва входа за Мелисани – 7 €.
За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!!!
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕпри недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валидендокумент за самоличност -лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.
Туроператоръте сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица  № 03700100000540.   Лица до 5 год. и над 64 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 6.00 лв.
ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО И ЛЕВА ПРИ КУРС 1.96 лв. / 1 евро. При промяна на курса, сумата се прекалкулира, независимо от това кога е направена резервацията.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява сумина туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА:Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
 
Информация относно самото пътуване:Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.