Мини почивка на о-в Закинтос, Гърция за дати 20-25.09.2016

Описание

Дата на отпътуване: 20.09.2016
Продължителност: 6 дни /5 нощувки
Цена на пакета: 510лв. 
Цената е на човек в двойка стая.
Маршрут: София - Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина-о-в Закинтос

Цена: 510лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма: 
 
1 ДЕН 20/09/16: Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина. Спирка в главния град на Епир – Янина – един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсулмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи.Отпътуване за Месолонги. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка. 
2 ДЕН 21/09/16: Закуска. Ранно отпътуване за Килини / Пелопонес /. Преминава се през моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. - Килини – Закинтос град – столицата на о-ва. Пристигане в града, свободно време за обяд и следва разглеждане на част от забележителностите му: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва /отвън /. Настаняване в хотелMajestic SPA 4* в селището Лаганас – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Закинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря.* По желание посещение на гръцка вечер с музика и програма. Нощувка.
3 ДЕН 22/09/16: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* разглеждане на част от о-ва и круиз до Сините пещери и Навагио.Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е в селището Махирадо – тук ще посетимцърквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селищетоКалипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН 23/09/16: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят / при добър късмет / известните костенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН: 24/09/16: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *целодневен круиз до о-в Кефалоня – най големия от Йонийските о-ви. Посещение на езерото Мелисани и разходка с лодка в езерото / 7 € вход /, манастирът Св. Герасим – покровител на острова, пещерата Дрогарати / 4 € вход /; столицата Аргостоли / време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус. От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалоня / с. Песада / и връщането е вечерта. Обратно на Закинтос / в хотела около 20:30 ч./. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН: 25/09/16: Ранна закуска. В 6:00 ч. се взема обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цена на човек, за пакет, в евро и лева
Цена
На човек в двойна стая
510.00 лв.
3-ти възрастен в двойна стая
475.00 лв.
1-во дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая
245.00 лв.
2-ро дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая
389.00 лв.
Доплащане за единична стая
200.00 лв.
Забележка: За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 140.00 лв.. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи пътуващи самостоятелно не ползват застраховка и нямат включени фериботни билети.
 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♣ Транспорт с комфортен автобус;
♣ 1 нощувка със закуска по пътя в Месологи- хотел Liberty 3* или подобен;
♣ 4 нощувки в хотел Majestic SPA 4*на база ALL INCLUSIVE – закуска, обяд, вечеря и местно производство алкохолни напитки, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай – през целия ден – до 23:00 ч;
♫ Посещение на град Янина; 
♫ Туристическа обиколка на град Закинтос;
♫ Такса за моста РИО – АНТИРИО;
♫ Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;
♣ Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
♣ Пътни, входни и магистрални такси; 
♣ Водач през цялото пътуване;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
♫ Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 € деца до 11.99 г. 
♫ Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос – 15 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
♫ Еднодневна екскурзия до о-в Кефалоня с включени фериботни билети: 40 €- възрастен и 25 € деца до 11.99 г. Цената не включва входа за Мелисани – 7 € и Дрогарати - 4 € ;
♫ Гръцка вечер с програма - 22 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
♫ Плаж в друго населено място - 5 €. По желание на групата може да се организира допълнително посещение на Закитос град - 5 €.
За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!!!
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания. 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях/.