Уикенд в Белград

Описание

Уикенд в Белград
Дати на отпътуване: 09-10/06, 16-17/06, 23-24/06, 07-08/07
Нощувки: 1 нощувка; Транспорт: автобус
Цена: 122 лв.
 
1 ден: Отпътуване от София, от Храм-паметник "Ал. Невски" в 7.00 ч. по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград. Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината - улица “Крал Милан” - Площада на Републиката - Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. 

Цена: 122лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма:
 
1 ден:
Отпътуване от София, от Храм-паметник "Ал. Невски" в 7.00 ч. по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград (около 400 км). Пристигане в Белград ранния следобед. Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Улица „Скадарлия“ е „Белградският Монмартър“. Там се събират художници, писатели, а през лятото идват и много туристи. По желание вечеря в типичен сръбски ресторант. Нощувка.
 
2 ден: 
Закуска. Свободен ден за разходка в Белград или за допълнителна екскурзия. По желание полудневна екскурзия до Нови Сад – столицата на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Отпътуване за България ранния следобед. Връщане в София вечерта.
 
Цена на възрастен в двойна стая - 122 лв.
 
Цената включва:
* транспорт с автобус
* 1 нощувка със закуска в Белград в хотел Slavija 2* или подобен на него
* посочената туристическа програма в Белград
* представител на фирмата, придружаващ групата
* екскурзоводско обслужване
* медицинска застраховка

Цената не включва:
* екскурзия до Нови Сад – 10 евро при група минимум 20 плащащи
* вечеря с жива музика в кафана  - около 25 евро
 
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – копие и оригинал.
 
Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 35 плащащи пълната такса. 
Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 5  дни преди датата на заминаване.
Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
 
Хотел Slavija 2*:
Хотел Slavija се намира в центъра на Белград, в непосредствена близост до множество магазини и ресторанти. Той предлага безплатен Wi-Fi интернет в общите си части. Храмът Свети Сава, една от основните забележителности на града, е само на няколко крачки разстояние.
Всички помещения за настаняване имат самостоятелна баня с вана или душ. Повечето от помещенията са оборудвани с телевизор. Паркинг-гаражът може да се ползва срещу такса.
Крайбрежната алея Кнез Михайлова е на 15 минути пеша. Древната крепост Калемегдан и бохемският район Скадарлия са на 2,5 километра. Езерото Ада Циганлия, популярно с нощния си живот, е на 4 километра.
Пред хотела има спирка на автобус, осигуряващ трансфер до международното летище на Белград, което е на 16 километра от хотела. Трамвайна спирка Trg Slavija се намира на 200 метра. Хотел Slavija е на 1,2 километра от жп гарата и автогарата на Белград.

On-line chat