Почивка в Гърция на о-в Корфу, 03.09.2012

Описание

Почивка в Гърция на о-в Корфу
 
 
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:  3 СЕПТЕМВРИ
Цена: 425 лв.
 
1 ДЕН: Отпътуване от София в 23:00 ч от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Верия – Йоанина – Игуменица. Нощен преход / преминава се по новата магистрала „Егнатия”/ .

Цена: 425лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
1 ДЕН: Отпътуване от София в 23:00 ч от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Верия – Йоанина – Игуменица. Нощен преход / преминава се по новата магистрала „Егнатия”/ .
2 ДЕН: Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за о–в Корфу /1 ч. 45 мин./. Пристигане към обяд. Настаняване в хотел 3* в Ипсос бийч. Ипсос е бил известен още преди 10-15 години като курорт. Намира се на източния бряг на острова,  с прекрасен изглед към Албания и само на 17 км. от Корфу град. Той  все още е много оживено място с дискотеки и барове и малки магазинчета по крайбрежната улица.  В далечния край плажа близо до пристанището е по-тих. Плажната ивица се простира по протежение на пътя и прави лек кръг към пристанището. Свързан е със столицата с редовни автобуси и е изключително предпочитано от туристите място за престой на острова.Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН:Закуска. По желание *Панорамна обиколка на град Корфу– разглеждане старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св.Спиридон", двореца "Ахилийон"- лятната резиденция на Императрица Сиси, полуостров Канони и Мишия остров с  екскурзовод. Свободно време или *по желание  екскурзия с лодка с прозрачно дъно, която стартира от град Корфу.  Вечеря.  Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Свободен ден или *по желание -екскурзия до Палеокастрица– възможност за разходка с лодка до прекрасните сини пещери на Корфу. Попътно спиране за  посещение на фабрика за обработка на кум-куат – емблематичния за остров Корфу плод. Свободно време в Палеакастица. След обяд -разходка до романтичното  Сидари.В Сидари се намира известният Canal d'amour  /Канала на любовта/-  образуван от пясъчни скали на малки тераси, едно впечатляващо място с уникална природа и възъзможност за плаж в пясъчните заливи между причудливите форми.Вечеря. *Вечерта по желание гръцка вечер с богата програма, напитки и мезета. Нощувка.
5 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * екскурзия Югозападно Корфу или Еднодневен круиз до о-в Паксос и Парга.Югозападно Корфу – целодневна екскурзия. Никой от туристите няма да бъде ощетен от плажa, но то ще бъде в западната част на острова. Екскурзията започва на юг, минава се през Мурайтика, следва западната част на о-ва и спирка на Крепостта Гардики – Византийска крепост от 13 в., много популярна и посещавана от много туристи. Малко по на юг ще направим престой до прекрасното езеро Корисион. Любителите на птици, ще останат изключително доволни от присъствието на над 100 вида пернати, а плажуващите ще могат да се насладят на  прекрасните дюни.
Еднодневен круиз о-в Паксос – Парга: В 9:00 часа отплаване от главното пристанище на о-в Корфу. В 11:30 корабът акустира на пристанището на главния град Гайос на о-в Паксос. Свободно време до 13:30 часа на острова. В 14:30 пристигане в живописното селище Парга. Два часа свободно време , през което можете да се разходите, нахраните или плажувате с удоволствие. 19:00 часа акустиране обратно на главното пристанище на о-в Корфу.Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Еднодневна екскурзия – круиз до Албания.
Отпътуване от хотела сутринта / ранна закуска преди това / - трансфер до кораба. 8:50 – паспорт контрол. 9:15 отпътуване – 10:30 пристигане на пристанището на Албания – Саранда. Паспорт контрол. Настаняване в автобуса. Разходка из града и кратка почивка за кафе, тоалетна и обмяна на пари в ресторант в Саранда. 11:40 – пристигане в археологическата местност Бутринт. Пълният тур на мястото, с екскурзовод продължава между 70 и 90 минути / в зависимост от възрастта на туристите /. В началото има киоск  за безалкохолно, а в края на тура, след крепостта на Али Паша има тоалетна. 13:10 отпътуване и след 30 минути пристигане в Саранда в ресторант за обяд / той е на блок маса /. Следва пешеходен тур на града с екскурзовод – разглеждане на центъра и архиологическите забележителности. 17:30 – паспорт контрол и отплаване обратно за Корфу. Пристигане в 19:00 часа. Трансфер до хотела.Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН: Закуска. Отпътуване обратно за България: ферибот Корфу – Игуменица; Верия – Солун – София. Пристигане вечерта.
Цена на човек, за пакет, в лева
Цена при ЕВ
Редовна цена
Цена на човек в двойна стая / всички стаи са TWIN
399.00 лв.
425.00 лв.
Трети възрастен в двойна стая / настаняването е само на допълнително легло
329.00 лв.
349.00 лв.
Дете от 0-11.99 г. с двама възрастни в стая
199.00 лв.
210.00 лв.
Единична стая
499.00 лв.
525.00 лв.
 
*ЕВ цената е валидна: при направени резервации до 25 дни преди датата на отпътуване и 70% предплатен пакет !!!
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♦ Транспорт с комфортен автобус мин. 3*;
5 нощувки със закуски и вечери в хотел  Yannis 3*; www.hotelyannis.gr
Медицинска застраховка „Асистанс” с покритие от 5000 евро /за лица над 65 години има доплащане/;
Пътни, магистрални ифериботни такси и билети;
Водач през цялото пътуване;
 
Цената не включва:
Панорамна обиколка на Корфу с екскурзовод – 15 €;
♫ Екскурзия до Палеокастрица и  Сидари с Canal d'amour  - 15 €;
♫ Входна такса на двореца Ахилион – 7 €;    Над 20 човека – 4 €;
♫ Разходка с лодка с прозрачно дъно – 14 €;
♫ Гръцка вечер с богата програма, напитки и мезета – 25 - 30 €;
Екскурзия Югозападно Корфу – 18 €;
Еднодневен круиз до о-в Паксос и Парга– 33 €;
Еднодневна екскурзия – круиз до Албания. – 53 € / с включени: автобусен трансфер на място, екскурзовод през цялото време, екскурзия до Бутринт, обяд в Саранда; трасфер от и до хотела;
Допълнително се заплащат пристанищни такси – 10 € на човек /;
Екскурзиите се провеждат при минимум 20 туриста. Записванията стават само на място !!!
 
Еднодневен круиз о-в Паксос – Парга
В 9:00 часа отплаване от главното пристанище на о-в Корфу. В 11:30 корабът акустира на пристанището на главния град Гайос на о-в Паксос. Свободно време до 13:30 часа на острова. В 14:30 пристигане в живописното селище Парга. Два часа свободно време , през което можете да се разходите, нахраните или плажувате с удоволствие. 19:00 часа акустиране обратно на главното пристанище на о-в Корфу.
ЦЕНА: 33 евро / с включен трансфер от хотела - до пристанището и обратно /
Еднодневна екскурзия – круиз до Албания
Отпътуване от хотела сутринта / ранна закуска преди това / - трансфер до кораба. 8:50 – паспорт контрол. 9:15 отпътуване – 10:30 пристигане на пристанището на Албания – Саранда. Паспорт контрол. Настаняване в автобуса. Разходка из града и кратка почивка за кафе, тоалетна и обмяна на пари в ресторант в Саранда. 11:40 – пристигане в археологическата местност Бутринт. Пълният тур на мястото, с екскурзовод продължава между 70 и 90 минути / в зависимост от възрастта на туристите /. В началото има киоск за безалкохолно, а в края на тура, след крепостта на Али Паша има тоалетна. 13:10 отпътуване и след 30 минути пристигане в Саранда в ресторант за обяд / той е на блок маса /. Следва пешеходен тур на града с екскурзовод – разглеждане на центъра и архиологическите забележителности. 17:30 – паспорт контрол и отплаване обратно за Корфу. Пристигане в 19:00 часа. Трансфер до хотела.
ЦЕНА: 53 евро
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Трасфер от и до хотела в Корфу; автобусен транспорт на територията на Албания; Екскурзия до Бутринт с екскурзовод; Туристическа обиколка на Саранда; Обяд на блок маса в Саранда
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: пристанищни такси – 10 € на човек, което се заплащат задължително.
Необходими документи: валидна лична карта или паспорт.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕпри недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:Валиден документ за самоличност-лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.
 
Мели Турс БГ не носи отговорност и не възстановява сумина туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
 
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 3 СЕПТЕМВРИ

 

On-line chat